De Oost Duitse herder wordt ook wel de DDR-Duitse herder genoemd. DDR staat voor Deutshe Demokratishe Republik. Ze hebben een donkere kleur, een grote blokvormige kop, een grote borstkas en is vrij magertjes gebouwd. Ook heeft hij een rechte rug. Oorspronkelijk werd de Oost Duitse herder gefokt vanwege zijn werkdrift en vanwege het feit dat ze weinig medische problemen zoals heupdysplasie hebben. Ze hebben heel veel energie en hebben genoeg activiteiten nodig om bezig te zijn om gezond te blijven.                              

Werkvermogen

De Oost Duitse herder werd speciaal gefokt omdat hij een harde werker is en voor niets anders. Dat betekend dat hij heel sterk en krachtig gebouwd is. Ze worden niet makkelijk ziek, hebben geen last van heupdysplasie waar andere soorten rashonden wel vatbaar voor zijn. De Oost Duitse herder heeft net als alle andere herders heel veel energie en moeten ze in beweging blijven om ook gezond te blijven.

Kenmerken van de Oost Duitse herder

De Oost Duitse herder is veel groter gebouwd dan de West-Duitse herder. De schofthoogte is 62 tot 72 centimeter terwijl sommigen wel 74 centimeter kunnen worden. Over het algemeen zijn ze tussen de 62 en 67 centimeter hoog. De Oost Duitse herder komt in de kleuren zwart en bruin, sable of effen zwart. De witte kleur is heel erg zeldzaam. De Oost Duitse herder is voorzien van een middellange dichte vacht. Ook hebben ze een goede onder vacht dat heel goed is ontwikkeld. Ook heeft de Oost Duitse herder lange zachte haren rond de nek, staart, ledematen en oren. Ze hebben bruine ogen maar kunnen ook blauw of amberkleurig zijn. Ze hebben lange rechtopstaande oren. Ze hebben grote poten en lange tenen. De Oost Duitse herder staat bekend als moedig, heel erg intelligent, taai, vastberaden en moedig. Ook heeft hij het temperament dat lijkt op dat van de Dobermann.

Goede waakhond

De Oost Duitse herder heeft gediend in het leger tijdens de wereldoorlog en kan dus geen twijfel bestaan dat hij een goede waakhond is. Ze behoren ook tot de categorie van zeldzame beschermingshonden. De meeste mensen fokken de raszuivere Oost Duitse herder vanwege hun bewaking en bescherming. De Oost Duitse herder wordt ook heel duur verkocht. Het zijn attente honden en hebben heel scherpe ogen. Krijgen ze de juiste training kunnen ze worden beschouwd als de beste waakhonden. Ze blaffen heel erg luid en kunnen ze zo eventuele dieven heel makkelijk weg jagen en kan hij iedereen in het huis waarschuwen. Hun lichaam is heel stevig gebouwd en hebben heel erg scherpe tanden. Zo fungeren ze als heel goede en uitstekende waakhonden. Ze zijn heel alert en zijn in staat om ook tijdens het slapen verdachte situaties herkennen. Hij kan elke dief heel makkelijk afschrikken door hun hele energie en activiteiten.

Nu heb je een idee wat voor een hond een Oost Duitse herder werkelijk is. Dus ben je op zoek naar een alerte en goede waakhond dan is de Oost Duitse herder een heel goede keus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.